( 056 290505

Superglass, dé oplossing bij elke renovatie

Wie extra wil isoleren naar aanleiding van een renovatie komt automatisch bij glaswol terecht. Omdat het aanbrengen van vaste isolatieplaten in de spouw enkel mogelijk is ten koste van aanzienlijke afbraakwerken, komt deze methode meestal niet in aanmerking. Glaswolvlokken vormen hier een beter en bovendien betaalbaar alternatief. Zonder breekwerken kan de glaswol snel en efficiënt ingeblazen worden, en kunnen met glaswolvlokken ook moeilijk bereikbare plaatsen geïsoleerd worden. Dankzij het isoleren met glaswolvlokken kunt u de kosten van uw renovatie onder controle houden en beschikt u met glaswol over een toekomstgerichte isolatie die een onbetwiste meerwaarde uitmaakt bij elke renovatie.

Glaswolvlokken: het beste isolatiemateriaal

We kennen allemaal glaswol van de vertrouwde glaswol dekens en glaswol spijkerflenzen. Dit zijn nog steeds vaste waarden in de isolatie sector. Geen wonder dus dat fijn vermalen glaswolvlokken betere prestaties vertonen dan de meeste andere isolatie materialen zoals bijvoorbeeld rotswol of steenwol. Glaswolvlokken zijn volledig waterafstotend en helpen zo om de spouw mooi droog te houden. De anorganische samenstelling van de glaswolvlokken maakt ze verder ongevoelig voor schimmels of zwammen, waardoor de glaswol niet kan rotten na verloop van tijd.

Dankzij het inerte karakter van de vlokken van minerale oorsprong kan er ook geen schadelijke wisselwerking optreden met andere bouwmaterialen zoals hout, metaal of kunststofleidingen. Glaswol of minerale wol blijft in de loop der jaren zijn luchtige samenstelling behouden en verliest niks van zijn isolerende kracht. Minerale wol is niet enkel een 100% natuurlijk product, in tegenstelling tot bijvoorbeeld EPS-parels of PUR-schuim, het heeft bovendien opmerkelijke brandvertragende eigenschappen.
 

Techniek van het inblazen van glaswol

Het inblazen van glaswolvlokken is een vooruitstrevende inblaastechniek die een grote precisie en ervaring vergt. Vandaar dat SuperGlass enkel werkt met erkende, geroutineerde plaatsers om u het beste resultaat te kunnen waarborgen. Hoe gaan we daarbij te werk?

Vooreerst worden een aantal kleine openingen gemaakt in de voegen. Langs deze openingen wordt een kleine camera (endoscoop) ingebracht. Hiermee wordt de staat van de spouw geïnspecteerd om te zien of de spouw vrij is van vastzittend bouwpuin of andere verontreinigingen. Wanneer aan deze toestand voldaan of verholpen is, kan gestart worden met het inblazen van de glaswolvlokken.

Langs kleine gaatjes op regelmatige afstanden en in een driehoekig patroon geboord in de voegen wordt een blaasmond ingebracht die de glaswolvlokken onder gecontroleerde druk in de spouw blaast. De druk is precies berekend: voldoende om de spouw tot in de verste uithoeken volledig te vullen, maar zeker niet te hoog zodat zich geen problemen kunnen voordoen op vlak van beschadiging of stabiliteit van de constructie. Door de volledige vulling van de spouw met glaswolvlokken kunnen geen gelokaliseerde koude plekken of koudebruggen meer optreden.

Na volledige vulling van de spouw door het inblazen van glaswolvlokken worden de gaatjes vakkundig en onzichtbaar weer gedicht met een voegmortel van dezelfde kleur als de originele voegen.

Al bij al is de inblaastechniek een procédé dat we helemaal onder de knie hebben, dat door de veelvuldige toepassing zijn superioriteit voldoende bewezen heeft en dat u de meeste besparingen op uw energiefactuur kan garanderen. Uw oudere woning in overeenstemming brengen met de toekomstgerichte isolatienormen via de inblaastechniek ? Bij SuperGlass staat dit voor een beperkte maar intelligente investering. U merkt er achteraf niets van maar u voelt het wel!